Здраво, навивачите на Алпите

Здраво на сите, кои се третираат на Алпите како нивна омилена место за одмор.

Тој е над сите каталог на веб-сајтови, кои припаѓаат на Силите на туристички објекти. Бројот на моментално собрани линкови до веб страници 1252.

Тука можете да дознаете каде да одиме на скијање на Алпите, каде што постојат евтини хотели, што атракции се наоѓаат во Алпите. Покрај тоа, може да се земе малку познавање на географијата на Алпите.

Само на овој сајт ќе ги најдете на знаење на целата Алпи. Само тука целиот АлпиАвстриските АлпиШвајцарските АлпиФранцуските АлпиИталијански АлпиБаварските АлпиСловенечкиот Алпите.

Штом тоа е можно, предмети се означени со максимална точност Повеќето од нив се опишани во следните податоци:. адреса на објектот, краток опис, линк до веб-сајтот на сопственикот, понекогаш фотографија.

атракции на Алпите

Мапа на база на податоци продавници адреси 1252 веб-сајтови на туристички атракции во Алпите. Атракции се поделени во 9 видови. За секој тип се дадени (во заграда) бројот на туристички објекти.

Aletsch . Најдолгиот глечер на Алпите - 23 км . (source: wikipedia/commons)
Прва од сите, ние ќе Алпите, па да се види прекрасната панорама на планини, глечери, водопади, клисури на реката.

Природни атракции (28)

Старата рудници не се карактеристики на Алпите Сепак, гигант браната, или демонстрација фабрика швајцарско сирење Ова е само Алпите може да понуди.

Индустриски споменици (8)

Да бидеме искрени, на шармот на алпските предели и романтични замоци не им се допаѓа на најмладите, како забавен парк или зоолошката градина.

зоолошки градини (30)

раздвижениот забавен парк во спротивност со величественост и спокојството на планините, но она што не е направено за децата.

забавни паркови (14)

Последните две категории не водат кон веб-сајтови на туристички атракции, но на информации во Википедија.

Meiringen - дефиле на Aare . Клисурата на реката Ааре. . (source: wikipedia/commons)

географската област е избран од листата што го вклучува следното:Сите Алпите, Австриските Алпи, Швајцарските Алпи, Француските Алпи, Италијански Алпи, Баварските Алпи, Словенечкиот Алпите. Во овој момент важно забелешка. Веб-страницата собира податоци за сите атракции во областа на Австрија и Швајцарија.Таа е различна во случајот на Франција, Германија, Италија и Словенија.За овие земји, собрани атракции се наоѓа исклучиво на Алпите или во блиска далечина од нив.

*** MyAlps.net *** Copyright 2023 ***